Методи на плащане

За максимално удовлетворение и улеснение на своите клиенти Онлайн Магазин mebelnaborsa.bg предлага различни методи на плащане. Всеки клиент има възможността да избере подходящия за него метод на плащане съобразно индивидуалните си нужди и желания.

 


Стандартен банков превод
В случай, че сте решили да заплатите избраната от Вас стока чрез стандартен банков превод, важно е да сте запознати със специфичните особености на този вид плащане. Този вид плащане може да се осъществи по два начина. Първият от тях е да посетите най-близкия клон на някоя банка, а другият вариант е да наредите превода онлайн директно чрез вашия компютър и по този начин да се спестите време и излишни главоболия, свързани с чакането по банковите клонове. Това, което е изключително важно за плащането чрез банков превод е, че е необходимо в основанието на превода да попълните точно трите си имена и номера на вашата поръчка. Този номер ще получите на посочения от Вас е-мейл след успешното финализиране на поръчката от сайта на mebelnaborsa.bg. При банковия превод е необходимо да посочите и наши данни, които ще видите още при избора на този вид плащане. 

Банкова сметка:

МЕБЕЛНА БОРСА НИКЕА ЕООД
Номер на сметка
BG65PRCB92301047479914
BIC: PRCBBGSF


 

 

Плащане чрез ePay.bg
В случай, че сте решили да използвате този метод на плащане, то следва да Ви запознаем с начина, по които се осъществява успешно плащане чрез системата на ePay.bg
1. Клиентът се регистрира в системата. Всеки регистриран клиент получава микросметка в ePay.bg, с която може да извършва плащания. В случай, че желаете да плащате с карта, то следва да регистрирате еднократно банковата си карта в системата.
2. Търговецът, от своя страна, също се регистрира в системата, като предоставя информация за виртуалния POS терминал, в случай, че има сключен договор с банка.
3. Всеки клиент получава клиентски номер (КИН), а търговецът - търговски идентификационен номер (ТИН). Тези два номера са публични и служат за представяне на двете страни една пред друга. Тези номера могат да се съобщават свободно както на клиентите, така и на търговците.
4. За да участват в системата, двете страни имат регистрация. Достъпът до нея се осъществява с потребителско име, парола и сертификат (опционално). Тези данни са поверителни и се съхраняват от клиента и от търговеца.
5. Основна особеност на системата е, че търговецът никога не получава специфична информация за клиента или данни за неговата карта. Системата предоставя на търговеца само необходимата информация, че даден КИН е извършил плащане в негова полза.
6. Банковите карти се регистрират в системата еднократно. Тази информация се съхранява в криптиран вид на сървър, който не е пряко свързан с Интернет и се свързва с КИН на клиента. При плащане, клиентът нарежда на системата да задължи негова карта или микросметка в полза на търговеца, като посочва с кое платежно средство желае да плати.
7. При плащане с банкова карта по виртуален POS терминал, системата изпраща запитване до картовия оператор БОРИКА, в което се посочват данните за виртуалния POS на търговеца, данните за картата на клиента и сумата на транзакцията. БОРИКА обработва тази информация и връща на системата отговор, дали плащането е извършено или е отхвърлено. Системата предава тази информация на търговеца и в случаите, когато плащането е успешно, търговецът предоставя стоката или услугата на клиента.
8. При плащане с микросметка, системата проверява наличността и ограниченията по микросметката на клиента и при достатъчно средства и спазени лимити заверява микросметката на получателя със сумата на плащането.
9. Търговците имат възможност да отменят вече извършено плащане в тяхна полза при възникнали спорове по доставката от тяхна страна.
10. Системата предоставя на двете страни подробни справки за извършените преводи, платените или отказани доставки, лимитите по микросметка за търговец и клиент.
11. Всички плащания се инициират след изрично потвърждение от клиента.
12. Търговците и клиентите могат да изпращат искане за плащане към други клиенти на ePay.bg. Освен това се предлага възможност за осъществяване на масови плащания с абонаментен характер за търговци, които предоставят стоки или услуги, заплащани периодично.


 

Плащане чрез ePay.bg Свят
При този вид плащане системата на ePay позволява да бъдат извършвани плащания с кредитни карти Visa и MasterCard, без изискване за предварителна регистрация. Възможно е да се извършват плащания и извън България.


 


Easypay.bg

Ако изберете този метод на плащане, следва да сте наясно със следното. След успешното финализиране на Вашата поръчка, на посочения от Вас имейл ще получите код за плащане в системата на Easypay.bg. Самото плащане се осъществява чрез т.нар. микросметка за плащания по Интернет. За да използвате тази сметка обаче и да извършвате успешни плащания чрез нея е необходимо в нея да има средства, с които да разполагате. В случай, че не разполагате със средства в сметката, то е необходимо да заредите микросметката. Самото зареждане на средства в нея става по различни начини- с банкова карта – от банкомат или чрез ePay.bg, с банков превод или в брой – на каса на Изипей. Можете да разполагате с наличните по микросметката суми, както и да ги теглите във всеки един момент.


 

Плащане при доставка
Ние Ви предоставяме възможност и за заплащане на поръчката при доставка. Това е най-популярният и най-предпочитаният сред клиентите метод за плащане. При него заплащате сумата на куриера в момента , в който той Ви доставя продукта. Моля, имайте предвид, че ако е нужно производителя да изработи изделието и това отнема повече време, ще има нужда от заплащане на аванс, за да потвърдите поръчката си.
 


 

   

На изплащане, чрез банкова институция
Ако желаете да закупите стоки на изплащане, можете да ползвате услугите на TBI Bank, като стъпките по поръчка на кредит са подробно описани на тази страница.


 

Заплащане в офиса на mebelnaborsa.bg
Можете да посетите офиса ни в гр. Пловдив и да заплатите поръчаните от Вас стоки на място.

Този сайт използва "бисквитки". Виж повече информация тук